Veel gestelde vragen
FAQ

Consolica biedt haar diensten aan organisaties die software gebruiken om informatie te verwerken. Wij bieden geen standaard bedrijfssoftwarepakketten zoals SAP of Oracle aan, noch bieden we aan om een dergelijk pakket aan te passen aan de specifieke kenmerken van uw organisatie. De expertise van Consolica is om ofwel een volledig nieuw softwarepakket te maken voor een start-up of een nieuw bedrijf dat is aangepast aan de behoefte, of om IT-oplossingen te bieden waar standaard bedrijfssoftware er geen biedt, zoals wanneer twee verschillende softwaresystemen, interne of externe, informatie automatisch zullen uitwisselen of wanneer een deel van de informatie-infrastructuur naar de cloud moet migreren. De diensten van Consolica kunnen worden gezien als een aanvulling op standaard bedrijfssoftware en niet als een concurrerend product.

Standaard bedrijfssoftware is prima voor echt grote bedrijven (met meer dan 5.000 werknemers) omdat die alle functies gebruiken. Kleinere bedrijven, die maar een klein deel van de functionaliteit nodig hebben, eindigen vaak met basisversies van die software en daardoor gedwongen worden om bepaalde functies niet te hebben, een dure upgrade te laten doorvoeren of hun bestaande software maar te vergeten en nieuwe te kopen. Wij stellen u in staat nieuwe functies eenvoudig toe te voegen aan wat u al heeft.

Software van grote leveranciers is duur en gestandaardiseerd. Aanpassing aan de specifieke behoeften van uw bedrijf is kostbaar en heeft beperkingen die je meestal alleen kunt overwinnen door de nieuwere, grotere versie te kopen, waarbij alle aanpassingen opnieuw moeten worden toegevoegd.

Consolica biedt zijn diensten al jaren met succes aan bij klanten in verschillende bedrijfssectoren in Rusland. Met de opening van een meertalig Europees filiaal wordt dezelfde service nu ook aan klanten in Europa en de rest van de wereld aangeboden.

Wij zijn een IT-adviesbureau en kunnen u dus bij elk IT-project helpen. Onze expertise ligt in het helpen van kleinere en middelgrote ondernemingen met 5 tot 5000 werknemers om meer uit hun bestaande bedrijfssoftware te halen door er een platform van te maken en er functies toe te voegen zoals mobiele apps. Door databases automatisch te verbinden valt de noodzakelijkheid weg software dubbel in te voeren. We kunnen een module voor een toegangspagina voor uw klanten toevoegen, vanuit thuis werken mogelijk maken en het testen van nieuwe producten.

Dat hangt van de omvang en complexiteit van het project af. Maar het aanbieden van SOA (servicegerichte architectuur) met behulp van de nieuwste technologieën zoals Bitbucket / Gitlab voor DevOps of Jira / Confluence stelt ons in staat om de projecttijd aanzienlijk te verkorten. Het in gebruik nemen van een nieuw softwaresysteem duurt meestal een jaar of twee. Bij ons wordt dit meestal in een paar maanden gedaan, waardoor de productiviteit van uw bedrijf snel flink toeneemt.

Een platform maakt uw systeem flexibeler en stelt u in staat extra’s toe te voegen. Dit kunnen nieuwe functies zijn, maar ook gewoon meer mensen of producten die uw bestaande systeem alleen niet aankan. Dankzij de platformarchitectuur kunt u alleen toevoegen wat u wilt, zodat u niet hoeft te betalen voor onderdelen van een standaard softwarepakket, die u niet nodig hebt.

In principe zijn er geen grenzen aan de grootte van een bedrijfssysteem dat verbeterd kan worden door gebruik te maken van onze platformbenadering. Meestal bieden de systemen die grote bedrijven gebruiken veel functies, maar dit maakt ze ook erg complex, moeilijk te veranderen en riskant voor het geval er iets misgaat. Consolica kan hierbij helpen met zijn “innovation lab” -functie, een onafhankelijk “light” testplatform dat u kunt gebruiken om snel nieuwe digitale producten te lanceren die kunnen worden geïntegreerd met het bedrijfsplatform maar er niet op reageren.

U kunt het beste het contactformulier aan het einde van de contactpagina gebruiken, de korte vragenlijst invullen met vragen waarmee u wilt dat wij u helpen, wat voor soort bedrijf u bent en wij reageren dan snel en komen met een voorstel.

Uw privacy is een topprioriteit bij Consolica. We kunnen persoonlijk identificeerbare informatie vragen (zoals uw naam, e-mailadres, adres, telefoonnummer of uw bedrijfsprocessen), onderhevig aan de voorwaarden van ons privacybeleid. Wij voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van de EU en zullen uw persoonlijke gegevens dus nooit delen met anderen.

Wij zijn een particulier bedrijf dat de privacy van onze zakelijke klanten zeer serieus neemt en nooit informatie aan derden verstrekt. Zodra de software is ontwikkeld, wordt deze aan u overgedragen en is de wetgeving van het land waar uw software zich bevindt van toepassing.

Rusland heeft eersteklas softwareprogrammeurs goedkoper en efficiënter kunnen werken dan concurrenten in het Westen. Terwijl het inhuren van een softwareontwikkelaar in het Westen ergens tussen de € 70 – 200 per uur kost, is het in Rusland meer € 30 – 80 voor hetzelfde werk. Dit zonder aan kwaliteit in te boeten wat verklaart waarom multinationals zoals Siemens daar een deel van hun software laten ontwikkelen. Dit kunt u nu ook doen: bij Consolica heeft u toegang tot de nieuwste softwaretechnieken en bij onze Nederlandstalige klantenservice in Amsterdam wordt u verzorgd door iemand die uw zakelijke vereisten in het Westen begrijpt.

Het maakt niet echt uit welk systeem er precies gebruikt wordt, of het nu SAP, Oracle, IBM of een ander is. Belangrijk voor ons is de wensen van de klant te begrijpen, zodat we oplossingen kunnen voorstellen, nieuwe modules die via een API kunnen communiceren met hun bestaande SAP, Oracle, IBM enzovoort. Deze platforms hebben kant-en-klare connectoren voor integratie zoals b.v. SAP met https://api.sap.com/.